"אני מאמין גישורי"
תביעות המערבות עניינים שבבריאות ורפואה הן “מגדל השן” של תחום הנזיקין והביטוח. “פיצוח” תביעת רשלנות רפואית הינו תהליך מאתגר ומרתק. כל תביעה והסיפור האנושי והרפואי השונה שמאחוריה.
גישור בתחום רפואי-משפטי מחייב ראשית לכל שליטה וידע רב בסוגיות הרפואיות, הכרת המערכת הרפואית והעוסקים בה, יכולת ניתוח והערכה של חוות הדעת של מומחים רפואיים ורשומות רפואיות. בנוסף, חובה על המגשר להיות מעודכן תמיד בפסיקה המשפטית.
מעבר למאפיינים הרפואיים והמשפטיים, הליכים אלו מערבים אנשים משני צידי המתרס, מטופלים ומטפלים כאחד, כאשר לא אחת מתעוררים בהם רגשות ותחושות, אשר המערכת המשפטית העמוסה והמוגבלת אינה מסוגלת לתת לכך מענה ראוי.
במרבית תביעות נזקי הגוף, ישנו קושי מובנה להעריך כספית את הפגיעות הנפשיות והפיזיות.
בכל אלו, הכלים והניסיון הרב העומדים לרשותי כמגשרת מאפשרים ניהול מקצועי ויעיל של המחלוקת, לטובת כל הנוגעים בעניין, בשאיפה להביא למצב של WIN-WIN.
כאשר משתתפים בגישור גם הצדדים עצמם, הליך הגישור מאפשר להם להשמיע ולשמוע את העובדות והטענות, במסגרת נינוחה, ללא מורא דוכן העדים והחקירה הנגדית. לא פעם, יש בכך כדי להקל ולשחרר במעט את המשא אשר על ליבם.
בנוסף, במסגרת הגישור ניתן לאפשר גם לגורמים נוספים, אשר אינם בהכרח צד להליך המשפטי, להיות נוכחים ואף מעורבים בהליך.
במקרים המתאימים ובמגבלות המתחייבות, אני “שואבת כלים” מעולמות אחרים, ומנסה להפעיל חשיבה יצירתית מחוץ לקופסא.
מניסיוני, לאחר מאות גישורים שניהלתי במהלך השנים, במרבית המקרים הליך הגישור מביא לסיום הסכסוך וההליך המשפטי, סמוך לאחריו או בשלבים מאוחרים יותר. במקרים בהם הגישור לא צלח- הוא מייעל ומחדד את הנדרש בהליך המשפטי.
בעיני, אני כמגשרת נותנת שרות – אשר אמור להיות יעיל, זמין ובעיקר נעים ונח ככל שניתן. שרותי כמגשרת לעולם אינו מסתיים בתום ישיבת הגישור. אני רואה חשיבות עליונה בהמשך ליווי ומעקב עד לאישור הפשרה, ואם זו לא הסתייעה-עד למתן פסק דין.
אני מזמינה תמיד את עורכי הדין לשוב ולהתייעץ עימי ומסייעת להם גם מול הלקוחות, ככל שנדרש.